HomeNieuwsDe beste wensen

De beste wensen

Publicatiedatum: 9 jan. 2018

Wellicht een wat uitgekauwd onderwerp wat ik nu ter sprake breng maar toch wil ik het even aanhalen. Naar goede gewoonte wensen we elkaar het beste toe bij het wisselen van de jaren. Op zich natuurlijk heel plausibel en logisch. Maar aan de andere kant toch ook weer niet. Ik zal proberen uit te leggen wat ik bedoel.

Als eerste zou ik willen zeggen dat we er niet altijd bij zeggen voor dit nieuwe jaar en dan denk ik er bijna altijd bij; maar dit mag je me altijd toewensen. Het is toch een prima wens die je iemand wil geven. Iedereen mag mij altijd de beste wensen toewensen.

De vraag is waarom we deze wens expliciet bij het wisselen van de kalenderjaren geven. Denk eens aan je verjaardag. Dan zeggen we van harte gefeliciteerd. Ook een mooie wens, maar waarom niet de beste wensen eigenlijk. Wellicht bedoelen we hetzelfde maar het klinkt toch iets anders, of niet?

Ook zou ik willen opmerken dat het eigenlijk nog een beetje een vreemde opmerking is. Welke beste wensen bedoelt u dan? Weet iedereen dan wat al mijn wensen zijn voor het nieuwe jaar? Misschien beter om eerst eens te vragen wat mijn wensen zijn en dan die toewensen.

Als je er nog eens goed over nadenkt klopt het hier en daar niet helemaal. Een betere wens zou zijn: ik wens u van harte Gods zegen toe voor het nieuwe jaar. Dat mag je uiteraard ook altijd zeggen dus wat dat betreft geen verschil. Maar het gaat wel dieper en verder.

Zonder Gods zegen kunnen we heel veel wensen hebben maar als God ze niet zegent zijn ze leeg en niets waard. In dat kader heeft de SGP veel wensen voor het komende jaar. Dat iedereen zijn of haar werk meer mag doen en dat we de gezondheid mogen blijven houden om te doen wat we graag willen doen.

Maar de allerbeste wens is nog niet eens Gods Zegen over onze dagelijkse arbeid en de dagelijkse bezigheden. Ik wens iedereen van harte zijn of haar bekeringsjaar toe. Dat God de Zegen wil geven voor de eeuwigheid.

Daar wil ik deze bijdragen dan ook mee besluiten:

Ik wens iedereen, de partij, de gemeente en alle inwoners van harte Gods Zegen toe voor de tijd maar bovenal voor de eeuwigheid.

Evert Geluk
SGP Zederik