HomeNieuwsMiddelpunt van de belangstelling

Middelpunt van de belangstelling

Publicatiedatum: 4 nov. 2017

Leerbroek is eventjes het middelpunt van de belangstelling geweest de afgelopen maand. En terecht. Het werd ook tijd dat er een keer aan Leerbroek werd gedacht. Meestal zijn het de grote broers die in de belangstelling staan. Hoe dan ook hebben die altijd de aandacht. Is het niet voor een aanbouw bij een kerk, een centrumplan, een brede school of anderzijds wat de pers eruit pikt om ons mee te delen. Altijd zijn het de groten. Het leek wel of de kleintjes er niet meer bij hoorden.

Ja, vorig jaar even, toen Nieuwland de aandacht kreeg. Maar toen werd het weer stil. Maar nu staat Leerbroek “in the picture”.

Leerbroek gaat een nieuwe school krijgen en ook nog eens een vernieuwbouwde Schakel. Het kan niet op, maar beide gebouwen zijn dan ook hard aan een update toe. De school is de oudste van onze gemeente en de Schakel kreeg destijds van Kappelhof het predicaat dat het op was en uitgeleefd.

En dan moet je dus wat als gemeente. En die verantwoordelijkheid heeft het college genomen. In de raadsvergadering van afgelopen maandag (23 oktober) heb ik het al gezegd: chapeau voor allen die hieraan hebben meegewerkt.

Wat betreft De Schakel spreek ik hier nogmaals uit dat ik met name de samenwerking tussen de kerk, de Schakel en de gemeente erg waardeer. Een initiatief vanuit een dorp is op waarde geschat en werkelijk iets mee gedaan. Dit verdient navolging. Dan bedoel ik natuurlijk niet dat ieder initiatief beloond moet worden met direct geld en een raadsbesluit. Maar wel de samenwerking tussen verschillende gremia. Dat verdient navolging en zou best wat meer gedaan kunnen en moeten worden.

Aan de school zou ik willen zeggen: neem de Schakel als voorbeeld, zoek elkaar. Ook bij de Schakel leek het dat er niets meer uit kwam. Het leek dood te lopen. Maar kijk wat er nu is bereikt. Steek de koppen bij elkaar en kijk of je elkaar kunt vinden.

Zoek geen dilemma’s en punten waarp[ we van mening verschillen, maar zoek de overeenkomsten en probeer een modus te vinden dat het wel gaat lukken. We hebben een voorbeeld hoe het kan.

Pak de kansen die er liggen en dat zijn er genoeg. Wie weet hebben we als Leerbroek dan over twee jaar met de school de volle belangstelling. Zoals u weet gaat het ons daar niet om, maar wees eerlijk, het is wel leuk, Toch?

Ik ga ervoor, zodat elke kern de aandacht krijgt die het verdient!

Evert Geluk