HomeNieuwsVan de wethouder, juni 2017

Van de wethouder, juni 2017

Publicatiedatum: 6 jun. 2017

Beste lezers,

Ik heb geen speciaal thema, maar wil u/jou meenemen met wat ervaringen van de afgelopen weken.

Op 4 mei hebben we de dodenherdenking in Lexmond meegemaakt en daar ook mogen spreken. Best een wonder dat Nederland nog steeds vrijheid kent. Vrijheid is kostbaar, ja heel kostbaar. Ik ben bang dat de vrijheid die God ons geschonken heeft, onvoldoende gewaardeerd wordt door ons volk.

 11 mei: Verkeersexamen in Ameide. Kinderen vinden het altijd weer spannend examen te doen. We hebben de kinderen toegesproken. Fiets verlichting is tegenwoordig bijna altijd in orde, maar die telefoon op de fiets geeft me grote zorgen. Bij u ook? Ik weet het, we kunnen alleen maar waarschuwen, ouders kunnen soms meer. We moeten het blijven herhalen, want het is levensgevaarlijk. Dat vind u als ouders toch ook?

 17 mei: We mochten (wegens ziekte van de burgemeester) Mevrouw Breidenbach-Weeda uit Ameide een Koninklijke onderscheiding opspelden. Bijzonder om dat te doen, maar ook mooi dat anderen iemand een onderscheiding gunnen en dat aanvragen.

 18 Mei: Dorpentocht met college en MT. We zijn op bezoek geweest in Hei en Boeicop en hebben daar een stukje betrokkenheid op diverse projecten meegemaakt. Op de Huiberthoeve zijn we gastvrij ontvangen en het is altijd weer bijzonder als je een cliënt daar blij kunt maken met een compliment. Het leven kan soms zo eenvoudig zijn. Ik denk dat we “Heicop” voorlopig niet vergeten.

 22 Mei: begin van de avond in de huisartsenpraktijk van Meerkerk geweest waar ouders die een kindje verwachten, begeleid werden en voorgelicht om te laten zien hoe belangrijk een gezonde levensstijl is, voor een goede zwangerschap en een gezonde baby. Ik weet dat we gezondheid niet zelf kunnen maken, maar we moeten er wel alles aan doen om het te bereiken.

 22 mei: In een werkraad hebben we de raad meegenomen over de voortgang van de Brede School in Ameide. Als er wat veranderd, kan dat verrassend zijn. Tot nu toe zijn de gebruikers meegenomen in de voorbereiding en is zo het voorlopig ontwerp tot stand gekomen. Op 31 mei hebben we de direct omwonende ook meegenomen in de plannen, want zij kijken er tenslotte tegen aan.

 30 mei: We hebben de aanpassingen van de Kom Lekdijk geëvalueerd. Leerzaam en nuttig. Helaas is het verlanglijstje altijd groter dan onze mogelijkheden zijn. Fijn dat bewoners en bedrijven zo meedenken.

 31 mei: Een gesprek met een eigenaar van Addenda een praktijk voor GGZ problematiek, die ook voor Zederik kinderen behandeld. De beste man kwam uit Friesland rijden en bleek een bekende van me te zijn. Hij was toen begeleider van de Gilde School, waar ik kwam voor verbouwingen en onderhoud. Samen hebben we gesproken over de toenemende vraag naar psychologische hulp. Wat is er nodig om de toename te stoppen en minder kinderen te gaan behandelen?

 Zomaar een greep van wat we gedaan hebben. Gelukkig zijn we nog steeds gezond en doen we het met liefde voor onze inwoners, We zijn dank aan God verschuldigd en moeten iedere dag weer naar Die Bron toe.

 

Vriendelijke groeten,

Arie Donker