HomeNieuwsVan de wethouder, oktober 2017

Van de wethouder, oktober 2017

Publicatiedatum: 3 okt. 2017

Afgelopen tijd is er weer het een en ander gebeurd.

School locatie Leerbroek
We hebben de afgelopen weken veel tijd en aandacht besteed aan de nieuwe school locatie in Leerbroek. De locatie aan de Kerkweg is voor het college de beste plaats om een nieuwe school te bouwen. Dit gebeurt i.c.m. het verplaatsen van de boerderij van de familie Slagboom aan het Recht van ter Leden

We kunnen dan voor Leerbroek ook een aantal huizen bouwen, daar waar behoefte aan is. Uiteraard hebben we begrip dat er voor een aantal bewoners aan de Kerkweg de situatie veranderd. We hebben op de informatieavond voor de bewoners duidelijk aangegeven dat het plan een schets is, maar zeker niet in beton gegoten.

Dorpentocht
Tijdens de dorpentocht hebben we als college een stukje van Leerbroek gezien wat we nog niet kenden. Nabij de kerk is nog een oude politiecel of gevangenis die nog steeds in originele staat is. Toen de Kerk afbrandde in 1935 was de cel in de toren niet meer bruikbaar. Daarom is er toen een andere cel gemaakt. Tijdens openmonumentendag was de cel toegankelijk. Het is zeker het bekijken waard.

Tijdens de inloopavond hebben we best wat Leerbroekers gesproken. Eén van de ergernissen die naar voren kwam was het hard rijden door, voornamelijk van onze jonge inwoners binnen de bebouwde kom. Ja je bent jong en wat is er mooier dan auto rijden. Gevaar zie je niet als je jong bent, maar geloof me, hoe ouder je wordt, des temeer gevaar zie je.

Als er ergens veel kinderen wonen, dan is het wel in Leerbroek. Je wilt toch niet dat je een kind aanrijdt door dat je veel te hard rijdt? Voor de veroorzaker is het een trauma als het gebeurd, voor de persoon die aangereden wordt is het vreselijk, maar ook voor de ouders en andere familie is het een ramp. Meer woorden zijn toch niet nodig?

Is het teveel gevraagd als we vragen: Ouders wijs je kinderen op de gevaren, buurtgenoten waarschuwt de betreffende bestuurders. Jongelui: Denk alstublieft aan anderen in plaats aan je eigen plezier. Blijven er klachten komen, dan gaan we controleren en bekeuringen zijn nooit leuk.

De Schakel
De gemeente, kerk en voorbereidingscommissie zijn druk bezig met de Schakel en het kerkelijk centrum. Op D.V. 9 oktober wordt het besproken binnen de informatie vergadering in het gemeentehuis. Op D.V. 23 oktober zal het definitieve besluit door de raad worden genomen. Mooi is het dat we op deze wijze een vernieuwing krijgen wat naast de kerk en de school toch een belangrijke plaats is voor de inwoners van Leerbroek.

Groet,

Arie Donker